Plagiopholis nuchalis is a species of Serpentes in the family Colubridae.

EOL има податоци за 19 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Plagiopholis nuchalis (Boulenger 1893). Погледајте го овој вид на GBIF