dcsimg
542.14960376776
GTM NERR   cc-by-nc-2.0

Colubridae (colubrid snakes) is a family of snake.

EOL има податоци за 26 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на смокови