Dr Caesar Sengupta   cc-by-nc-4.0

Ahaetulla nasuta is a species of Serpentes in the family Colubridae.

EOL има податоци за 17 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Ahaetulla nasuta (Bonnaterre 1790). Погледајте го овој вид на GBIF