dcsimg

Jokikäärmekotka ( Finlandês )

fornecido por wikipedia FI

Jokikäärmekotka (Circaetus cinerascens) on haukkojen heimon käärmekotkien sukuun kuuluva petolintu. Sitä tavataan laajalti Saharan eteläpuolisessa Afrikassa Angolassa, Beninissä, Botswanassa, Burkina Fasossa, Burundissa, Etelä-Sudanissa, Etiopiassa, Gambiassa, Ghanassa, Guineassa, Guinea-Bissaussa, Kamerunissa, Keniassa, Keski-Afrikan tasavallassa, Kongossa, Malawissa, Malissa, Namibiassa, Nigerissä, Nigeriassa, Norsunluurannikolla, Ruandassa, Sambiassa, Senegalissa, Sierra Leonessa, Sudanissa, Tansaniassa, Togossa, Tšadissa, Ugandassa ja Zimbabwessa.[1]

Lajin määräksi arvioidaan 10 000–100 000 yksilöä, mutta se on vähenemässä jokivarsien metsänhakkuiden vuoksi. Sen elinpiiriä ovat subtrooppiset ja trooppiset kosteat alavat metsät, jokivarret mutta myös savannit ja pensaikot sekä viljelysmaat.[3]

Lähteet

  1. a b BirdLife: Circaetus cinerascens IUCN Red List of Threatened Species. Version ver 3.1. 26.2.2012. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 2014. (englanniksi)
  2. Integrated Taxonomic Information System (ITIS): Circaetus cinerascens (TSN 175499) itis.gov. Viitattu 26.2.2014. (englanniksi)
  3. Birdlife.org Viitattu 26.2.2014. (englanniksi)
Tämä lintuihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
licença
cc-by-sa-3.0
direitos autorais
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visite a fonte
site do parceiro
wikipedia FI

Jokikäärmekotka: Brief Summary ( Finlandês )

fornecido por wikipedia FI

Jokikäärmekotka (Circaetus cinerascens) on haukkojen heimon käärmekotkien sukuun kuuluva petolintu. Sitä tavataan laajalti Saharan eteläpuolisessa Afrikassa Angolassa, Beninissä, Botswanassa, Burkina Fasossa, Burundissa, Etelä-Sudanissa, Etiopiassa, Gambiassa, Ghanassa, Guineassa, Guinea-Bissaussa, Kamerunissa, Keniassa, Keski-Afrikan tasavallassa, Kongossa, Malawissa, Malissa, Namibiassa, Nigerissä, Nigeriassa, Norsunluurannikolla, Ruandassa, Sambiassa, Senegalissa, Sierra Leonessa, Sudanissa, Tansaniassa, Togossa, Tšadissa, Ugandassa ja Zimbabwessa.

Lajin määräksi arvioidaan 10 000–100 000 yksilöä, mutta se on vähenemässä jokivarsien metsänhakkuiden vuoksi. Sen elinpiiriä ovat subtrooppiset ja trooppiset kosteat alavat metsät, jokivarret mutta myös savannit ja pensaikot sekä viljelysmaat.

licença
cc-by-sa-3.0
direitos autorais
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visite a fonte
site do parceiro
wikipedia FI