dcsimg

Slipinskogenia ( Dutch; Flemish )

provided by wikipedia NL

Insecten

Slipinskogenia is een geslacht van kevers uit de familie Propalticidae. De wetenschappelijke naam van het geslacht werd geldig gepubliceerd door Gimmel in 2011, als een vervangende naam (nomen novum) voor Discogenia Kolbe, 1897,[1] zelf een jonger homoniem van Discogenia LeConte, 1866 (Tenebrionidae). Soorten uit dit geslacht zijn uitsluitend bekend uit Afrika (Democratische Republiek Congo, Equatoriaal-Guinea, Gabon, Sierra Leone, Tanzania en Togo). Het geslacht is vernoemd naar (Stanislaw) Adam Ślipiński, vriend en collega van de auteur, en specialist in de superfamilie Cucujoidea, waar ook de familie Propalticidae toe behoort.[2]

Soorten

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Kolbe, H. (1897). Coleopteren: die Käfer Deutsch-Ost-Afrikas: 112
  2. Matthew L. Gimmel (2011) "World Catalogue of Propalticidae, with a replacement name for Discogenia Kolbe (Coleoptera: Cucujoidea)" Insecta Mundi, paper 674 Link - Erratum (2012)
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia-auteurs en -editors
original
visit source
partner site
wikipedia NL

Slipinskogenia: Brief Summary ( Dutch; Flemish )

provided by wikipedia NL

Slipinskogenia is een geslacht van kevers uit de familie Propalticidae. De wetenschappelijke naam van het geslacht werd geldig gepubliceerd door Gimmel in 2011, als een vervangende naam (nomen novum) voor Discogenia Kolbe, 1897, zelf een jonger homoniem van Discogenia LeConte, 1866 (Tenebrionidae). Soorten uit dit geslacht zijn uitsluitend bekend uit Afrika (Democratische Republiek Congo, Equatoriaal-Guinea, Gabon, Sierra Leone, Tanzania en Togo). Het geslacht is vernoemd naar (Stanislaw) Adam Ślipiński, vriend en collega van de auteur, en specialist in de superfamilie Cucujoidea, waar ook de familie Propalticidae toe behoort.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia-auteurs en -editors
original
visit source
partner site
wikipedia NL