dcsimg

Alouatta coibensis ( Catalan; Valencian )

provided by wikipedia CA

Alouatta coibensis és una espècie d'aluata, un tipus de mico del Nou Món, que és endèmica del Panamà. Tot i que se sol reconèixer A. coibensis com a espècie distinta, les proves d'ADN mitocondrial no han determinat definitivament si es tracta d'una subespècie de l'aluata de mantell.[1] Se'l tracta com a espècie pròpia perquè les crestes dèrmiques de les mans i els peus són diferents de les de l'aluata de mantell.[2]

Subespècies

Hi ha dues subespècies d'aquest aluata:[3]

Referències

  1. Rylands, Groves, Mittermeier, Cortes-Ortiz i Hines. «Taxonomy and Distributions of Mesoamerican Primates». A: Estrada, A.; Garber, P.A.; Pavelka, M.S.M.; Luecke, L.. New Perspectives in the Study of Mesoamerican Primates. Springer, 2006, p. 53. ISBN 978-0-387-25854-6.
  2. Rowe, N.. The Pictorial Guide to the Living Primates. East Hampton (Nova York): Pogonias Press, 1996, p. 109. ISBN 0-9648825-0-7.
  3. Groves, Colin. Wilson, D. E.; Reeder, D. M. (editors). Mammal Species of the World (en anglès). 3a ed.. Johns Hopkins University Press, 2005, pàg. 148-149. ISBN 0-801-88221-4. (anglès)
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autors i editors de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia CA

Alouatta coibensis: Brief Summary ( Catalan; Valencian )

provided by wikipedia CA

Alouatta coibensis és una espècie d'aluata, un tipus de mico del Nou Món, que és endèmica del Panamà. Tot i que se sol reconèixer A. coibensis com a espècie distinta, les proves d'ADN mitocondrial no han determinat definitivament si es tracta d'una subespècie de l'aluata de mantell. Se'l tracta com a espècie pròpia perquè les crestes dèrmiques de les mans i els peus són diferents de les de l'aluata de mantell.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autors i editors de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia CA