dcsimg

Halicella ( Norwegian )

provided by wikipedia NO

Halicella er en av i alt 22 slekter av krepsdyr innenfor Pardaliscidae-familien, som er plassert direkte (incertae sedis) i den relativt store og artsrike underordenen Gammaridea av tanglopper.[1] Gruppens arter er alle bentiske bunndyr med relativt sett små øyne. De har stor egenframdrift, til forskjell fra de planktonisk frittsvevende og relativt mer storøyde artene i Hyperiidea-ordenen.

Gruppens taksonomi

Gruppen har, i likhet med hele Gammaridea-ordenen, gjennomgått en betydelig revisjon av sin systematiske plassering og sammensetning. Taksonomien til krepsdyrene er generelt komplisert og usikker. En moderne oppdatering av systematikken gis nedenfor i lys av 2013-revisjonen med basis i WoRMS-databasen.[2]

Referanser

  1. ^ J.L. Barnard og G.S. Karaman, «The families and genera of marine gammaridean Amphipoda (except marine gammaroids)», Part 2. Rec. Australian Museum, tilleggsnummer 13(2), 1991, side 419–866.
  2. ^ (en) Halicella – oversikt og omtale av artene i WORMS-databasen. Besøkt 18. august 2016.

Eksterne lenker

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia forfattere og redaktører
original
visit source
partner site
wikipedia NO

Halicella: Brief Summary ( Norwegian )

provided by wikipedia NO

Halicella er en av i alt 22 slekter av krepsdyr innenfor Pardaliscidae-familien, som er plassert direkte (incertae sedis) i den relativt store og artsrike underordenen Gammaridea av tanglopper. Gruppens arter er alle bentiske bunndyr med relativt sett små øyne. De har stor egenframdrift, til forskjell fra de planktonisk frittsvevende og relativt mer storøyde artene i Hyperiidea-ordenen.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia forfattere og redaktører
original
visit source
partner site
wikipedia NO