dcsimg
  cc-by-nc-sa-3.0

Vicia parviflora is a species of Archaeplastida in the family бобови.

EOL има податоци за 20 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Vicia parviflora Cav.. Погледајте го овој вид на GBIF