dcsimg
2010 Moorea Biocode   cc-by-nc-sa-3.0

Opuntia (Бодликава круша) е род на Archaeplastida во семејството кактуси.

EOL има податоци за 16 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Бодликава круша. Погледајте го овој вид на GBIF