dcsimg
Mark Hyde, Bart Wursten and Petra Ballings   cc-by-nc

Trifolium (Детелина) is a genus of Archaeplastida in the family бобови.

EOL има податоци за 20 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Детелина. Погледајте го овој вид на GBIF