dcsimg
2010 Moorea Biocode   cc-by-nc-sa-3.0

Erigeron е род на Archaeplastida во семејството главоцветни.

EOL има податоци за 13 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Erigeron. Погледајте го овој вид на GBIF