dcsimg
Gilles San Martin   cc-by-sa-2.0

Collembola (Springtails) is a group of arthropods. There are 1936 species of земјени болви, in 206 genera and 33 family. This group has been around since the Pragian Age.

EOL има податоци за 11 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на земјени болви. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на земјени болви

Средините во кои живеат многу видови на земјени болви. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови земјени болви.

Gilles San Martin   cc-by-sa-2.0

Живеалишта на земјени болви

Средините во кои живеат многу видови на земјени болви. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови земјени болви.