dcsimg

Yöliskot ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Yöliskot (Xantusiidae) on pieni liskojen heimo. Yöliskoihin kuuluu vain kolme sukua, joissa on yhteensä 34 lajia[1]. Pienin yölisko kasvaa kuonosta peräaukkoon mitattuna 4 senttiä pitkäksi ja suurin 13-senttiseksi. Suvut jaetaan eri elinalueiden mukaan, Xantusia-suvun yksilöt esiintyvät lounaisessa Yhdysvalloissa ja luoteisessa Meksikossa, Cricosaura-sukuisia esiintyy Kuubassa ja Lepidophyma-sukua esiintyy Nuevo Leónin ja Panaman välisellä alueella.[2]

Lähteet

  1. Uetz, P., Freed, P. & Jirí Hošek (toim.): Xantusiidae The Reptile Database. Reptarium. Viitattu 10.7.2018. (englanniksi)
  2. Night Lizards (Xantusiidae) Grzimek's Animal Life Encyclopedia. Encyclopedia.com. Viitattu 10.7.2018. (englanniksi)
Tämä matelijoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI

Yöliskot: Brief Summary ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Yöliskot (Xantusiidae) on pieni liskojen heimo. Yöliskoihin kuuluu vain kolme sukua, joissa on yhteensä 34 lajia. Pienin yölisko kasvaa kuonosta peräaukkoon mitattuna 4 senttiä pitkäksi ja suurin 13-senttiseksi. Suvut jaetaan eri elinalueiden mukaan, Xantusia-suvun yksilöt esiintyvät lounaisessa Yhdysvalloissa ja luoteisessa Meksikossa, Cricosaura-sukuisia esiintyy Kuubassa ja Lepidophyma-sukua esiintyy Nuevo Leónin ja Panaman välisellä alueella.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI