dcsimg

Brief Summary

  Regalèssia de muntanya: Brief Summary ( Catalan; Valencian )
  provided by wikipedia CA

  La regalèssia de muntanya (Trifolium alpinum) és una planta herbàcia rastrera i hemicriptòfita de la família de les fabàcies.

   src= Fotografia de camp (Pirineus).

Comprehensive Description

  Regalèssia de muntanya ( Catalan; Valencian )
  provided by wikipedia CA

  La regalèssia de muntanya (Trifolium alpinum) és una planta herbàcia rastrera i hemicriptòfita de la família de les fabàcies.

   src=
  Fotografia de camp (Pirineus).

  Descripció

   src=
  fotografia d'un exemplar de Trifolium alpinum al seu hàbitat.

  Herba que pot atènyer fins a 20 centímetres d'altura. Les tiges són curtes i provenen d'un rizoma reptant molt gruix. La fulla està formada per tres folíols, agrupats en la base de la tija, acabats en punta amb dos estípules foliars estretes i punxegudes. La flor és d'uns 2 centímetres, molt aromàtiques i situades al final d'un peduncle floral d'uns 10 centímetres de longitud, amb una tonalitat que va des del rosa al porpra encara que de vegades són de color crema o blanques. Normalment si són joves creixen verticalment, però es van penjant a mesura que maduren. La seua etapa de floració és a l'estiu (juny a agost).

  Distribució

  Creix a les zones de muntanya a partir dels 1500 metres, arribant a gairebé els 3000 metres, sent molt característic a Europa en les muntanyes dels Pirineus i Alps fins als Carpats. Habita en les pastures, preferint els substrats silícics.

  Referències

   src= A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Regalèssia de muntanya Modifica l'enllaç a Wikidata