dcsimg

Viherkonna ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Viherkonna (Pseudepidalea viridis) on eurooppalainen sammakkolaji. Siitä on aiemmin käytetty myös nimeä vihertäpläkonna[3].

Viherkonna kasvaa 6–9 cm pitkäksi.[3] Selkäpuoli on pohjaväriltään vaalean rusehtava ja siinä on selvärajaisia, vihertäviä läiskiä. Pohjaväri kuitenkin vaihtelee hieman konnan elinympäristön mukaan.[3] Vatsapuoli on vaalea.[4]

Viherkonnaa tavataan laajoilla alueilla Euroopassa Fennoskandian eteläpuolella, Rhein-joesta itään, Italiasta pohjoiseen ja idässä Kazakstaniin asti.[1] Lajia on tavattu Suomessa vain satunnaisesti 1990-luvun alussa.[5]

Viherkonnan ääntä.

Lähteet

  1. a b Aram Agasyan, Aziz Avci, Boris Tuniyev, Jelka Crnobrnja Isailovic, Petros Lymberakis, Claes Andrén, Dan Cogalniceanu, John Wilkinson, Natalia Ananjeva, Nazan Üzüm, Nikolai Orlov, Richard Podloucky, Sako Tuniyev, U?ur Kaya, Matthias Stöck, Muhammad Sharif Khan, Sergius Kuzmin, David Tarkhnishvili, Vladimir Ishchenko, Theodore Papenfuss, Gad Degani, Ismail H. Ugurtas, Nasrullah Rastegar-Pouyani, Ahmad Mohammed Mousa Disi, Steven Anderson, Trevor Beebee, Franco Andreone: Pseudepidalea viridis IUCN Red List of Threatened Species. Version 2014.2. 2009. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 5.8.2014. (englanniksi)
  2. Pseudepidalea viridis ITIS
  3. a b c Nuorteva, Pekka; Henttonen, Heikki: Eläimiä värikuvina: Nisäkkäät, matelijat, sammakkoeläimet, s. 127. Porvoo: WSOY, 1989. ISBN 951-0-13603-4.
  4. Viherkonna Sammakkolampi
  5. Suomessa tavatut satunnaiset lajit Sammakkolampi
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI

Viherkonna: Brief Summary ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Viherkonna (Pseudepidalea viridis) on eurooppalainen sammakkolaji. Siitä on aiemmin käytetty myös nimeä vihertäpläkonna.

Viherkonna kasvaa 6–9 cm pitkäksi. Selkäpuoli on pohjaväriltään vaalean rusehtava ja siinä on selvärajaisia, vihertäviä läiskiä. Pohjaväri kuitenkin vaihtelee hieman konnan elinympäristön mukaan. Vatsapuoli on vaalea.

Viherkonnaa tavataan laajoilla alueilla Euroopassa Fennoskandian eteläpuolella, Rhein-joesta itään, Italiasta pohjoiseen ja idässä Kazakstaniin asti. Lajia on tavattu Suomessa vain satunnaisesti 1990-luvun alussa.

Viherkonnan ääntä.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI