Litutillit ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Litutillit (Descurainia) on kasvisuku ristikukkaiskasvien heimossa. Siihen kuuluu 46 lajia.[1] Litutillien läheisiä sukulaisia ovat muun muassa samaan sukuryhmään kuuluvat kesäkrassit ja pääskynkukat.[2]

Euroopassa tai maanosan lähialueella esiintyy 12 litutillilajia.[3] Niistä osa on ruohovartisia ja osa puutuneita pensaita. Pohjoismaissa ja Suomessa kasvaa yksi laji, yksivuotinen litutilli. Se on Suomessa muinaistulokkaana kasvava rikkakasvi.[4]

Litutillilajeja

Lähteet

  1. The Plant List: Descurainia (englanniksi) Viitattu 7.10.2017.
  2. United States Department of Agriculture (USDA), National Plant Germplasm System: Descurainia Webb & Berthel. (englanniksi) Viitattu 7.10.2017.
  3. The Euro+Med PlantBase – the information resource for Euro-Mediterranean plant diversity. (englanniksi) Viitattu 7.10.2017.
  4. Hämet-Ahti, Leena, Suominen, Juha, Ulvinen, Tauno & Uotila, Pertti (toim.): Retkeilykasvio, 4. uudistettu painos. Helsinki: Luonnontieteellinen keskusmuseo, Kasvimuseo, 1998. ISBN 951-45-8167-9.
Tämä kasveihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI

Litutillit: Brief Summary ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Litutillit (Descurainia) on kasvisuku ristikukkaiskasvien heimossa. Siihen kuuluu 46 lajia. Litutillien läheisiä sukulaisia ovat muun muassa samaan sukuryhmään kuuluvat kesäkrassit ja pääskynkukat.

Euroopassa tai maanosan lähialueella esiintyy 12 litutillilajia. Niistä osa on ruohovartisia ja osa puutuneita pensaita. Pohjoismaissa ja Suomessa kasvaa yksi laji, yksivuotinen litutilli. Se on Suomessa muinaistulokkaana kasvava rikkakasvi.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI