dcsimg

Brief Summary

  Virginianopossumi: Brief Summary ( Finnish )
  provided by wikipedia FI

  Virginianopossumi (Didelphis virginiana) on suurin Amerikassa elävä pussieläinlaji. Sitä tavataan luontaisesti Yhdysvaltojen kaakkoisosissa ja Keski-Amerikassa. Sitä on istutettu lisäksi eteläiseen Kanadaan ja Tyynenmeren rannikolla sijaitseviin Yhdysvaltain länsiosiin sekä Uuteen-Seelantiin.

  Virginianopossumi on melko kaikkiruokainen ja se syö yleensä öisin. Sen kuono on suippo ja turkki hapsottava. Häntä on rottamaisesti paljas karvasta. Häntä mukaan laskettuna virginianopossumilla voi olla pituutta jopa metri. Virginianopossumit voivat synnyttää jopa 30 poikasta kerrallaan, mutta näistä vain muutama jää eloon.

Comprehensive Description

  Virginianopossumi ( Finnish )
  provided by wikipedia FI

  Virginianopossumi (Didelphis virginiana)[3] on suurin Amerikassa elävä pussieläinlaji. Sitä tavataan luontaisesti Yhdysvaltojen kaakkoisosissa ja Keski-Amerikassa.[3][2] Sitä on istutettu lisäksi eteläiseen Kanadaan ja Tyynenmeren rannikolla sijaitseviin Yhdysvaltain länsiosiin sekä Uuteen-Seelantiin.[2]

  Virginianopossumi on melko kaikkiruokainen ja se syö yleensä öisin. Sen kuono on suippo ja turkki hapsottava. Häntä on rottamaisesti paljas karvasta. Häntä mukaan laskettuna virginianopossumilla voi olla pituutta jopa metri. Virginianopossumit voivat synnyttää jopa 30 poikasta kerrallaan, mutta näistä vain muutama jää eloon.[3]

  Lähteet

  1. Cuarón, A.D., Emmons, L., Helgen, K., Reid, F., Lew, D., Patterson, B., Delgado, C. & Solari, S.: Didelphis virginiana IUCN Red List of Threatened Species. Version 2014.2. 2008. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 4.8.2014. (englanniksi)
  2. a b c Nurminen, Matti (toim.): Maailman eläimet: Nisäkkäät 2, s. 390, 397, 463. (Englanninkielinen alkuperäisteos The Encyclopedia of Mammals 2, sarjassa World of animals). Helsinki: Tammi, 1987. ISBN 951-30-6531-6.
  3. a b c Burnie, David: Matka eläinten maailmaan (2004, WSOY, alkuteos The Concise Animal Encyclopedia, 2000)
  Tämä nisäkkäisiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.