dcsimg

Tukaanit ( Finnish )

provided by wikipedia FI
Hakusana ”tukaani” ohjaa tänne. Sanan muista merkityksistä kerrotaan täsmennyssivulla.

Tukaanit, aikaisemmin myös pippurinsyöjät[2] (Ramphastidae) ovat Keski- ja Etelä-Amerikan trooppisilla alueilla esiintyvä tikkalintuheimo. Varsinaiset tukaanit tunnetaan ilmarakoja täynnä olevasta suuresta, kaarevasta, sivusuunnassa litteästä nokasta. Tukaanilajien koko vaihtelee alle 30 senttimetristä yli kuuteenkymmeneen. Suurin ja tunnetuin laji on komea kuningastukaani. Tukaanit syövät muun muassa hedelmiä, pähkinöitä ja linnunmunia. Tukaanit pesivät puunkoloissa ja munivat normaalisti 2–4 munaa.

Tukaanien heimoon luetaan nykyisin myös sepät, jotka aiemman luokittelun mukaan kuuluivat erilliseen seppien heimoon Capitonidae.[3]

Lähteet

  1. Maailman lintujen suomenkieliset nimet BirdLife Suomi. Viitattu 18.4.2018.
  2. Palmén, Ernst & Nurminen, Matti (toim.): Eläinten maailma, Otavan iso eläintietosanakirja. 5. Sydän–Öljykala, s. 1899–1900. Helsinki: Otava, 1975. ISBN 951-1-02059-5.
  3. BirdLife Suomi: muutetut heimonimet Luettu 30.11.2010.
Tämä lintuihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI

Tukaanit: Brief Summary ( Finnish )

provided by wikipedia FI
Hakusana ”tukaani” ohjaa tänne. Sanan muista merkityksistä kerrotaan täsmennyssivulla.

Tukaanit, aikaisemmin myös pippurinsyöjät (Ramphastidae) ovat Keski- ja Etelä-Amerikan trooppisilla alueilla esiintyvä tikkalintuheimo. Varsinaiset tukaanit tunnetaan ilmarakoja täynnä olevasta suuresta, kaarevasta, sivusuunnassa litteästä nokasta. Tukaanilajien koko vaihtelee alle 30 senttimetristä yli kuuteenkymmeneen. Suurin ja tunnetuin laji on komea kuningastukaani. Tukaanit syövät muun muassa hedelmiä, pähkinöitä ja linnunmunia. Tukaanit pesivät puunkoloissa ja munivat normaalisti 2–4 munaa.

Tukaanien heimoon luetaan nykyisin myös sepät, jotka aiemman luokittelun mukaan kuuluivat erilliseen seppien heimoon Capitonidae.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI