dcsimg

Ischnocnema ( Dutch; Flemish )

provided by wikipedia NL

Herpetologie

Ischnocnema is een geslacht van kikkers uit de familie Brachycephalidae. De wetenschappelijke naam van het geslacht werd in 1862 voorgesteld door Johannes Theodor Reinhardt en Christian Frederik Lütken.[1][2] Er zijn 33 soorten. Alle soorten leven in delen van Zuid-Amerika: in de landen Brazilië en noordelijk Argentinië. Mogelijk komen enkele soorten voor tot in Paraguay.

Veel soorten zijn kikkerachtig en hebben een gladde huid met brede tenen. Dit in tegenstelling tot de vertegenwoordigers van het enige andere geslacht van de familie Brachycephalidae, de meer padachtige soorten uit het geslacht Brachycephalus.[3]

Soorten

Bronnen
Referenties
  1. Darrel R. Frost
  2. Reinhardt, J.T. & Lütken, C.F. (1862). Bidrag til Kundskab om Brasiliens Padder og Krybdyr. Videnskabelige Meddelelser fra den naturhistoriske Forening i Kjöbenhavn ser. 2, 3: 239
  3. AmphibiaWeb
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia-auteurs en -editors
original
visit source
partner site
wikipedia NL

Ischnocnema: Brief Summary ( Dutch; Flemish )

provided by wikipedia NL

Ischnocnema is een geslacht van kikkers uit de familie Brachycephalidae. De wetenschappelijke naam van het geslacht werd in 1862 voorgesteld door Johannes Theodor Reinhardt en Christian Frederik Lütken. Er zijn 33 soorten. Alle soorten leven in delen van Zuid-Amerika: in de landen Brazilië en noordelijk Argentinië. Mogelijk komen enkele soorten voor tot in Paraguay.

Veel soorten zijn kikkerachtig en hebben een gladde huid met brede tenen. Dit in tegenstelling tot de vertegenwoordigers van het enige andere geslacht van de familie Brachycephalidae, de meer padachtige soorten uit het geslacht Brachycephalus.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia-auteurs en -editors
original
visit source
partner site
wikipedia NL