dcsimg
Image of <i>Callyspongia</i> (<i>Cladochalina</i>) <i>diffusa</i> (Ridley 1884)
Life » » Animals » Sponges » Demosponges » » Callyspongiidae »

Callyspongia (Cladochalina) diffusa (Ridley 1884)

Comprehensive Description

  Callyspongia (Cladochalina) diffusa ( Dutch; Flemish )
  provided by wikipedia NL

  Callyspongia (Cladochalina) diffusa is een sponssoort in de taxonomische indeling van de gewone sponzen (Demospongiae). Het lichaam van de spons bestaat uit kiezelnaalden en sponginevezels, en is in staat om veel water op te nemen.

  De spons behoort tot het geslacht Callyspongia en behoort tot de familie Callyspongiidae. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1884 door Ridley.

  Bronnen, noten en/of referenties
  • van Soest, R. (2011). Callyspongia (Cladochalina) diffusa. In: Van Soest, R.W.M, Boury-Esnault, N., Hooper, J.N.A., Rützler, K, de Voogd, N.J., Alvarez de Glasby, B., Hajdu, E., Pisera, A.B., Manconi, R., Schoenberg, C., Janussen, D., Tabachnick, K.R., Klautau, M., Picton, B., Kelly, M., Vacelet, J. (2011) World Porifera database. Gebaseerd op informatie uit het World Register of Marine Species, te vinden op http://www.marinespecies.org/aphia.php?p=taxdetails&id=166210.
  Geplaatst op:
  07-12-2011
  Dit artikel is een beginnetje over biologie. U wordt uitgenodigd om op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Beginnetje
  license
  cc-by-sa-3.0
  copyright
  Wikipedia-auteurs en -editors
  original
  visit source
  partner site
  wikipedia NL
  ID
  97630e596109208d578ab914fc302eb6