dcsimg
Life » » Animals » Sponges » Demosponges » » Halichondriidae »

Halichondria (Halichondria) cancellosa (Carter 1886)

Comprehensive Description

  Halichondria (Halichondria) cancellosa ( Dutch; Flemish )
  provided by wikipedia NL

  Halichondria (Halichondria) cancellosa is een sponssoort in de taxonomische indeling van de gewone sponzen (Demospongiae). Het lichaam van de spons bestaat uit kiezelnaalden en sponginevezels, en is in staat om veel water op te nemen.

  De spons behoort tot het geslacht Halichondria en behoort tot de familie Halichondriidae. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1886 door Carter.

  Bronnen, noten en/of referenties
  • van Soest, R. (2011). Halichondria (Halichondria) cancellosa (Carter, 1886). In: Van Soest, R.W.M, Boury-Esnault, N., Hooper, J.N.A., Rützler, K, de Voogd, N.J., Alvarez de Glasby, B., Hajdu, E., Pisera, A.B., Manconi, R., Schoenberg, C., Janussen, D., Tabachnick, K.R., Klautau, M., Picton, B., Kelly, M., Vacelet, J. (2011) World Porifera database. Gebaseerd op informatie uit het World Register of Marine Species, te vinden op http://www.marinespecies.org/aphia.php?p=taxdetails&id=165804.
  Geplaatst op:
  07-12-2011
  Dit artikel is een beginnetje over biologie. U wordt uitgenodigd om op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Beginnetje
  license
  cc-by-sa-3.0
  copyright
  Wikipedia-auteurs en -editors
  original
  visit source
  partner site
  wikipedia NL
  ID
  472f3d7dbb86726fd916cae21ae3ce7c