dcsimg
Life » » Animals » Sponges » Demosponges » » Mycalidae »

Mycale (Aegogropila) pellucida (Ridley 1884)

Comprehensive Description

  Mycale (Aegogropila) pellucida ( Dutch; Flemish )
  provided by wikipedia NL

  Mycale (Aegogropila) pellucida is een sponssoort in de taxonomische indeling van de gewone sponzen (Demospongiae). Het lichaam van de spons bestaat uit kiezelnaalden en sponginevezels, en is in staat om veel water op te nemen.

  De spons behoort tot het geslacht Mycale en behoort tot de familie Mycalidae. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1884 door Ridley.

  Bronnen, noten en/of referenties
  • van Soest, R. (2011). Mycale (Aegogropila) pellucida. In: Van Soest, R.W.M, Boury-Esnault, N., Hooper, J.N.A., Rützler, K, de Voogd, N.J., Alvarez de Glasby, B., Hajdu, E., Pisera, A.B., Manconi, R., Schoenberg, C., Janussen, D., Tabachnick, K.R., Klautau, M., Picton, B., Kelly, M., Vacelet, J. (2011) World Porifera database. Gebaseerd op informatie uit het World Register of Marine Species, te vinden op http://www.marinespecies.org/aphia.php?p=taxdetails&id=168539.
  Geplaatst op:
  07-12-2011
  Dit artikel is een beginnetje over biologie. U wordt uitgenodigd om op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Beginnetje
  license
  cc-by-sa-3.0
  copyright
  Wikipedia-auteurs en -editors
  original
  visit source
  partner site
  wikipedia NL
  ID
  664212822bf161b6984e8166f77fe34f