dcsimg
Life » » Animals » Sponges » Demosponges » » Hymedesmiidae »

Hymedesmia (Stylopus) primitiva Lundbeck 1910

Comprehensive Description

  Hymedesmia (Stylopus) primitiva ( Dutch; Flemish )
  provided by wikipedia NL

  Hymedesmia (Stylopus) primitiva is een sponssoort in de taxonomische indeling van de gewone sponzen (Demospongiae). Het lichaam van de spons bestaat uit kiezelnaalden en sponginevezels, en is in staat om veel water op te nemen.

  De spons behoort tot het geslacht Hymedesmia en behoort tot de familie Hymedesmiidae. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1910 door Lundbeck.

  Bronnen, noten en/of referenties
  • van Soest, R. (2011). Hymedesmia (Stylopus) primitiva Lundbeck, 1910. In: Van Soest, R.W.M, Boury-Esnault, N., Hooper, J.N.A., Rützler, K, de Voogd, N.J., Alvarez de Glasby, B., Hajdu, E., Pisera, A.B., Manconi, R., Schoenberg, C., Janussen, D., Tabachnick, K.R., Klautau, M., Picton, B., Kelly, M., Vacelet, J. (2011) World Porifera database. Gebaseerd op informatie uit het World Register of Marine Species, te vinden op http://www.marinespecies.org/aphia.php?p=taxdetails&id=133630.
  Geplaatst op:
  07-12-2011
  Dit artikel is een beginnetje over biologie. U wordt uitgenodigd om op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Beginnetje