dcsimg
Shipher () Wu ()   cc-by-nc-sa

Noctuidae (Owlet Moths) is a family of Lepidoptera. Flowers are visited by owlet moths. They are nocturnal.

сите записи

EOL има податоци за 30 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на совици. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на совици

Средините во кои живеат многу видови на совици. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови совици.

Shipher () Wu ()   cc-by-nc-sa

Живеалишта на совици

Средините во кои живеат многу видови на совици. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови совици.