dcsimg
Mary Keim   cc-by-nc-sa

Lycaenidae (Gossamer Winged Butterflies) is a family of butterflies. They visit flowers of San Francisco lessingia, purple mountain saxifrage, and spineless horsebrush. They are diurnal.

сите записи

EOL има податоци за 27 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на бакарци. Погледајте го овој вид на GBIF
Mary Keim   cc-by-nc-sa

Живеалишта на бакарци

Средините во кои живеат многу видови на бакарци. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови бакарци.

Живеалишта на бакарци

Средините во кои живеат многу видови на бакарци. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови бакарци.