dcsimg

Partitiviridae

Научни имиња

Претпочитани имиња

Partitiviridae
Семејство — признено од EOL Dynamic Hierarchy April 2022
Појдовен таксон од International Committee on Taxonomy of Viruses (ICTV)

Алтернативни имиња

Alphacryptovirus
Doubtful според GBIF classification
Betacryptovirus
Doubtful според GBIF classification
Partitiviridae
Harvest ancestor според Global Biotic Interactions and Global Biotic Interactions
Partitivirus
Doubtful според GBIF classification

Народни имиња

арапски

каталонски; валенсиски

кинески

јапонски

パルティティウイルス科

Arz

прикажи уште 5 јазици
скриј 5 јазици

Згрижени чиноследи за Partitiviridae

EOL Dynamic Hierarchy 1.1

Life
Viruses
unclassified Viruses

GBIF classification

Viruses
Скратени се уште 48 варијанти заради уредност
Полн список ќе најдете во ресурсната податотека.

wikidata_hierarchy tar gz

Biota
Virus
Скратени се уште 138 варијанти заради уредност
Полн список ќе најдете во ресурсната податотека.