Bernard DUPONT   cc-by-sa-2.0

Anilius scytale is a species of Serpentes in the family Aniliidae.

EOL има податоци за 22 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Anilius scytale (Linnaeus 1758). Погледајте го овој вид на GBIF