Michiel Brouwer   cc-by-sa-3.0

Atheris ceratophora is a species of Serpentes in the family Viperidae.

EOL има податоци за 20 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Atheris ceratophora Werner 1896. Погледајте го овој вид на GBIF