2006 Shawn Mallan   cc-by-nc-sa-3.0

Boa constrictor is a species of Serpentes in the family Boidae. They are associated with freshwater habitat.

сите записи

EOL има податоци за 41 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Boa constrictor Linnaeus 1758. Погледајте го овој вид на GBIF