Philip Kahn   cc-by-sa-4.0

Corallus hortulanus is a species of Serpentes in the family Boidae.

EOL има податоци за 27 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Corallus hortulanus (Linnaeus 1758). Погледајте го овој вид на GBIF