Wibowo Djatmiko (Wie146)   cc-by-sa-3.0

Cylindrophis ruffus is a species of Serpentes in the family Cylindrophiidae.

EOL има податоци за 25 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Cylindrophis ruffus (Laurenti 1768). Погледајте го овој вид на GBIF