John Sullivan   cc-by-nc-4.0

Lampropeltis getula is a species of Serpentes in the family Colubridae.

EOL има податоци за 30 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Lampropeltis getula (Linnaeus 1766). Погледајте го овој вид на GBIF