H.T.Cheng   cc-by-nc-4.0

Rhabdophis subminiatus is a species of Serpentes in the family Colubridae.

EOL има податоци за 20 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Rhabdophis subminiatus (Schlegel 1837). Погледајте го овој вид на GBIF