dcsimg
Richard Crook   cc-by-nc-sa

Lepidoptera (Butterflies And Moths) is an order of insects. There are 151699 species of пеперуги, in 16838 genera and 130 family. This order has been around since the rhaetian age. They are nocturnal.

сите записи

EOL има податоци за 23 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на пеперуги. Погледајте го овој вид на GBIF
Richard Crook   cc-by-nc-sa

Живеалишта на пеперуги

Средините во кои живеат многу видови на пеперуги. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови пеперуги.

Живеалишта на пеперуги

Средините во кои живеат многу видови на пеперуги. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови пеперуги.