Centre for Biodiversity Genomics. CBG Photography Group. Year: 2009.   cc-by-nc-sa-3.0

Bracon is a genus of ципокрилци in the family Braconidae.

EOL има податоци за 16 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Bracon. Погледајте го овој вид на GBIF