dcsimg
2008 California Academy of Sciences   cc-by-nc-sa-3.0

Isopoda (Isopods) is a group of typical crustaceans. There are 10414 species of isopods, in 1561 genera and 136 families. This group has been around since the Guadalupian Epoch. Isopods includes groups like Rectarcturidae, Holidoteidae, and Phoratopodidae. They are omnivores.

сите записи

EOL има податоци за 26 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на истоноги. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на истоноги

Средините во кои живеат многу видови на истоноги. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови истоноги.

2008 California Academy of Sciences   cc-by-nc-sa-3.0

Живеалишта на истоноги

Средините во кои живеат многу видови на истоноги. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови истоноги.