dcsimg
2008 Luigi Rignanese   cc-by-nc

Vicia monantha is a species of Archaeplastida in the family бобови.

EOL има податоци за 23 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Vicia monantha Retz.. Погледајте го овој вид на GBIF