SNSB, Zoologische Staatssammlung Muenchen. Axel Hausmann. Year: 2010.   cc-by-nc-sa-3.0

Apopestes is a genus of пеперуги in the family тантелни совици.

EOL има податоци за 6 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Apopestes. Погледајте го овој вид на GBIF