Слика од West Nile virus

флавивирус

Flavivirus

  cc-publicdomain

Flavivirus (флавивирус) is a genus of Viruses in the family флавивируси.

EOL има податоци за 4 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на флавивирус. Погледајте го овој вид на GBIF