Научни имиња

Претпочитани имиња

Lichinomycetes
Класа — признено од EOL Dynamic Hierarchy 1.1 and EOL Dynamic Hierarchy 1.1
Појдовен таксон од Catalogue of Life in Species 2000 & ITIS Catalogue of Life
Lichinomycetes Reeb, Lutzoni & Cl. Roux 2004
Класа — признено од World Register of Marine Species

Народни имиња

италијански

Lichinales претпочитано
Признаено од Wikidata

каталонски; валенсиски

Liquinomicet претпочитано
Признаено од Wikidata

кинески

异极菌纲 претпочитано
Признаено од Wikidata

корејски

마귀숟갈버섯강 претпочитано
Признаено од Wikidata

латински

Lichinales претпочитано
Признаено од Wikidata

португалски

Lichinales претпочитано
Признаено од Wikidata

јапонски

リキナ菌綱 претпочитано
Признаено од Furui 2020, piaf, and admin

Yue

李基那地衣綱 претпочитано
Признаено од Wikidata

Zh Cn

异极菌纲 претпочитано
Признаено од Wikidata

Zh Hans

李基那地衣纲 претпочитано
Признаено од Wikidata

Zh Hant

李基那地衣綱 претпочитано
Признаено од Wikidata

Zh Tw

李基那地衣綱 претпочитано
Признаено од Wikidata
прикажи уште 9 јазици
скриј 9 јазици

Згрижени чиноследи за Lichinomycetes

GBIF classification

Fungi
Ascomycota
Lichinomycetes (страницава)
Скратени се уште 1885 варијанти заради уредност
Полн список ќе најдете во ресурсната податотека.