dcsimg
Raffi Kojian   cc-by-sa-3.0

Lagenaria siceraria (лејка) is a species of Archaeplastida in the family Тикви.

EOL има податоци за 21 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на лејка. Погледајте го овој вид на GBIF