dcsimg
Mark Hyde, Bart Wursten and Petra Ballings   cc-by-nc

Microgramma is a genus of Archaeplastida in the family слатки папрати.

EOL има податоци за 16 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Microgramma. Погледајте го овој вид на GBIF