dcsimg
dlbowls   cc-by-nc-4.0

Crepidula onyx is a species of Полжави in the family Calyptraeidae.

EOL има податоци за 24 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Crepidula onyx G. B. Sowerby I 1824. Погледајте го овој вид на GBIF