Robin Agarwal   cc-by-nc-4.0

Crepidula adunca is a species of Полжави in the family Calyptraeidae.

EOL има податоци за 34 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Crepidula adunca G. B. Sowerby I 1825. Погледајте го овој вид на GBIF