Научни имиња

Претпочитани имиња

Saccharomycetes
Класа — признено од EOL Dynamic Hierarchy 1.1 and EOL Dynamic Hierarchy 1.1
Појдовен таксон од Catalogue of Life in Species 2000 & ITIS Catalogue of Life
Saccharomycetes G. Winter 1880
Класа — признено од World Register of Marine Species

Алтернативни имиња

Ascodes F. E. Clements 1909
Doubtful според GBIF classification
Debaryolipomyces C. Ramírez
Doubtful според GBIF classification
Hemiascomycetes
Synonym според NCBI
Selenozyma Yarrow
Doubtful според GBIF classification

Народни имиња

арапски

سكيرانية претпочитано
Признаено од Wikidata

есперанто

Sakaromicetoj претпочитано
Признаено од Wikidata

исландски

Gersveppir претпочитано
Признаено од Wikidata

каталонски; валенсиски

Sacaromicet претпочитано
Признаено од Wikidata

кинески

酵母菌綱 претпочитано
Признаено од Wikidata

корејски

사카로미케스강 претпочитано
Признаено од Wikidata

латински

Hemiascomycetes претпочитано
Признаено од Wikidata

норвешки

Gjærsopper претпочитано
Признаено од Wikidata

полски

drożdżaki претпочитано
Признаено од Wikidata

руски

Сахаромицеты претпочитано
Признаено од Wikidata

шпански; кастиљски

Hemiascomycetes претпочитано
Признаено од Wikidata

јапонски

サッカロミケス綱 претпочитано
Признаено од Furui 2020, piaf, and admin
半子嚢菌綱 претпочитано
Признаено од piaf and admin
半子嚢菌 претпочитано
Признаено од Wikidata

Zh Cn

酵母菌纲 претпочитано
Признаено од Wikidata

Zh Tw

酵母菌綱 претпочитано
Признаено од Wikidata
прикажи уште 11 јазици
скриј 11 јазици

Згрижени чиноследи за Saccharomycetes

GBIF classification

Fungi
Ascomycota
Скратени се уште 1885 варијанти заради уредност
Полн список ќе најдете во ресурсната податотека.

Integrated Taxonomic Information System (ITIS) Taxonomic Hierarchy