Marcello Consolo   cc-by-nc-sa

Fannia is a genus of двокрилци in the family Fanniidae.

EOL има податоци за 13 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Fannia. Погледајте го овој вид на GBIF