dcsimg
Femorale   cc-by-nc

Hipponix is a genus of Полжави in the family Hipponicidae.

EOL има податоци за 18 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Hipponix. Погледајте го овој вид на GBIF