dcsimg
  cc-by-nc-sa-3.0

Calyptraea is a genus of Полжави in the family Calyptraeidae.

EOL има податоци за 14 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Calyptraea. Погледајте го овој вид на GBIF