Femorale   cc-by-nc

Dentalium is a genus of Мекотели in the family Dentaliidae.

EOL има податоци за 30 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Dentalium. Погледајте го овој вид на GBIF