dcsimg

Aplectana is a genus of roundworms in the family Cosmocercidae.

EOL има податоци за 5 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Aplectana Railliet & Henry 1916. Погледајте го овој вид на GBIF